Therapieën

Aromatherapie

Aromatherapie kan helpen bij: griep, reumatische pijnen, psoriasis, puistjes, littekens,cellulitis, hooikoorts, spijsverteringsproblemen, spanningen en angsten, verlichting van stress, slapeloosheid, piekeren, enz….

Aromatherapie is het therapeutisch en gezondheidsbevorderend gebruik van 100% natuurlijke, zuivere en integrale etherische oliën, hydrolaten en plantaardige oliën.
Hiervoor werk ik samen met Perfume Sara D en bied uit hun assortiment aan:
* doelgerichte aromatherapie (met een 14-daagse tevredenheidsgarantie)
* aromatherapie in potjes
* luchtverfrissers (voor overal in huis, op het werk, in de auto, in de kleerkast)

Als gediplomeerd aromatherapeute sta ik je graag met raad en daad bij i.v.m. andere toepassingen.

Laat u verleiden door de weldaad van 100% natuurlijke, zuivere en integrale etherische oliën!
Etherische oliën zijn tamelijk kostelijk, maar u heeft er slechts enkele druppels van nodig om een maximaal effect te hebben. Wist u dat voor 10ml essentiële olie van citroen 30kg citroenen nodig zijn en voor 1l etherische olie van roos 4000kg rozenblaadjes? Deze voorbeelden verduidelijken de hoge kostprijs van 100% natuurlijke etherische oliën.
Laat u echter niet verleiden door goedkope producten. Etherische oliën die industrieel gekweekt zijn en geproduceerd worden op een hoge temperatuur en onder hoge druk, zijn goedkoper maar HELEMAAL NIET geschikt voor therapeutische doeleinden (wel geschikt voor de parfum- en cosmetica-industrie).

Aromatherapie etherische oliën wellness sofie brakel

Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie kan helpen bij depressie, trauma, stress, minderwaardigheidsgevoel, zware periode, verdriet, slapeloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen, concentratieproblemen, hoofdpijn, …

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten, bloemen, bomen en struiken. Dit maakt dat deze therapie volledig onschadelijk is, geen bijwerkingen veroorzaakt en niet verslavend is. Daarboven is deze therapie heel eenvoudig in gebruik.

Bachbloesems werken in op emoties, psychologische zaken, gemoedstoestanden en negatieve karaktertrekken. De bloesems zorgen ervoor dat negatieve emoties omgebogen worden naar hun positieve tegenpool (dit in tegenstelling tot de klassieke geneeskunde, die de emoties onderdrukt). Er wordt voor jou een samenstelling op maat gemaakt, volgens jouw persoonlijke behoefte.

Bij Bachbloesemtherapie volg ik de visie van Dr. E dward Bach (arts, homeopaat, bacterioloog). Dr. Edward Bach ging ervan uit dat de echte oorzaak van een ziekte niet moest worden gezocht in de fysieke symptomen, maar in de emoties, persoonlijkheid, houding en het psychologisch gedeelte van de mens. M.a.w. aan de basis van elke ziekte ligt een emotioneel, psychologisch of mentaal probleem. Als dit onderliggend probleem te sterk wordt, uit zich dit in fysieke klachten. Bij Bachbloesemtherapie wordt er dus gezocht naar die onderliggende oorzaak/oorzaken (negatief gevoel of negatieve karaktertrek), wordt deze gelinkt met één of meerdere remedies van Dr. Bach en hebben we zo de ideale remedie voor ons probleem gevonden. Door inname van de juiste remedie brengen we onszelf terug innerlijk in balans, waardoor automatisch ook onze algemene gezondheid geoptimaliseerd wordt!

Bachbloesemtherapie kent 3 toepassingen:
* Eenmalige behandeling: als je in een dipje zit, als er iets onverwachts is gebeurd, als je even door een moeilijke situatie moet, …
* Therapie: voor bepaalde persoonlijkheidstrekken, bij het verwerken van emoties, ter ondersteuning van regelmatig terugkerende                    situaties
* Bij crisissituaties, vlak voor moeilijke momenten (auto-ongeluk, plots overlijden van een dierbare, examen, bezoek aan de tandarts, …)

Bachbloesems kunnen tevens gebruikt worden door kinderen en baby’s en voor dieren en planten.

bachbloesems therapie wellness sofie brakel

Cupping therapie

Cupping therapie bestaat uit het plaatsen van cups op de huid en het creëren van een vacuüm door het afzuigen van de lucht. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd en tot halverwege de cup in gezogen. De kracht van het vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Verklevingen, diepe spierknopen en bloedstagnaties in de spieren worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Het genezingsproces wordt met cupping versneld doordat het lichaam extra witte bloedlichaampjes stuurt naar de plek waar gecupt is. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd.

Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking en is het dus zeer effectief. Zo kan cupping soelaas brengen bij stress, pijn, allergieën, vermoeidheid, griep, verkoudheid, rugpijn, angst, spierpijn, rode jeukende huidaandoeningen of koorts.

Zie ook Cupping massage

€ 60 – 60 min

 

cupping therapie wellness sofie brakel