Massages

Elke massage gebeurt met een 100% natuurlijke, opgewarmde en zelfgemaakte olie (basisolie vermengd met etherische oliën) aangepast aan de behandeling, klacht of gemoedstoestand. Hierdoor ervaar je niet alleen de weldaad van de massage op zich, maar tevens van de etherische oliën, die nog dagen doorwerkt. 

Standaard duurt een behandeling 60 minuten. 
Prijs: 65€/60min

Uitzonderingen:
     * Energetische massage/Healing: 75€/60min
     * Full Body massage: 120€/120min
* Combinatie van 2 massages: 120€/120min

De behandelduur kan variëren naargelang de gewenste behandeling of klacht.
Prijs per bijkomend kwartier: +15€

Heeft u vragen, aarzel niet om contact op te nemen. 

Enkele tips om zelf een extraatje toe te voegen aan jouw massage:

  • Voorzie voor je behandeling anderhalf uur (= korte babbel + massage + aan- & uitkleden)
  • Kom niet met pas gewassen haren of rechtstreeks van bij de kapper naar je massage. Afhankelijk van de massage kunnen je haren wat vettig worden.
  • Houd je agenda onmiddellijk na je massage vrij. Zo kan je nog wat nagenieten en sta je niet meteen weer onder tijdsdruk.
  • Laat je GSM thuis of in de wagen. Iedereen gunt je ongetwijfeld dat anderhalf uurtje ME-TIME, dus gun het ook jezelf.

Relaxmassage

Deze ontspannende massage verzacht spanningen, versoepelt en ontspant de spieren, stimuleert de bloedsomloop, verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en slapeloosheid, geeft zelfvertrouwen en activeert het immuunstelsel. Tevens maakt ze je energiek, verhelpt spanningshoofdpijn, bestrijdt negatieve gevoelens zoals angst en depressie, bevordert de spijsvertering en is heilzaam bij constipatie.

Rug – schouders – nek: 60min
Volledige achterzijde of voorzijde lichaam: 60min
Volledig lichaam: 120min

Massage wellness sofie brakel

Chinese hoofd-, nek- & schoudermassage

Deze massage richt zich vooral op klachten die voorkomen ter hoogte van hoofd, nek en schouders. Vastzittende schouders, een geblokkeerde nek, druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn e.d. zijn allemaal stressverschijnselen die met deze massagevorm aangepakt worden. Chinese massage is een combinatie van massage en acupressuur. 

chinese massage wellness sofie brakel

Gelaats- & hoofdmassage

Deze massage is de ideale manier om je hoofd eens leeg te maken en het raderwerk in je hoofd eventjes op pauze te zetten. Het is gewoon onmogelijk om tijdens deze massage gefocust te blijven en niet weg te dromen. Deze massage brengt tevens verlichting bij hoofdpijn, vermoeidheid en stress. Deze worden letterlijk uit het gezicht gemasseerd. Alsook wordt de doorbloeding gestimuleerd, de afvalstoffen afgevoerd en de stofwisseling geactiveerd, wat een verjongend effect heeft. 

Gelaat hoofd massage wellness sofie brakel

Voetreflexmassage

Bij voetreflexmassage worden de voeten gemasseerd en tevens de reflexpunten gestimuleerd. Onze voeten zijn een weerspiegeling van onze organen en lichaamsdelen. Door de reflexpunten in de voeten te behandelen, worden energiebanen vrijgemaakt, waardoor energie, bloed en lymfevocht weer volop kunnen doorstromen, afvalstoffen afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd worden. Ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Het bloed gaat meer stromen en geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Lichaam en geest komen tot rust. Tegelijkertijd wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. 

Voetreflex massage wellness sofie brakel

Zwangerschapsmassage

Deze massage brengt jou en het kleine wondertje in je buik helemaal tot rust. Met liefdevolle, zachte bewegingen worden rug, bekken, benen en voeten gemasseerd. Afronden doen we met een gelaatsmassage. Indien gewenst wordt ook jouw buik zachtjes gemasseerd met amandelolie (ideaal tegen striemen). Dit alles gebeurt terwijl jij in een positie ligt die voor jou het comfortabelste aanvoelt.

zwangerschapsmassage massage gezondheid therapie sofie brakel

Energetische massage/Healing

Bij een energetische massage/healing worden via de universele energie blokkades opgeruimd en wordt het zelfgenezend vermogen van de mens geactiveerd. Deze behandeling brengt zowel je ziel, gedachten, emoties en lichaam met elkaar in balans. Het doel van healing is om je weer in contact te brengen met jezelf en om je zielsenergie weer optimaal te laten stromen, zodat je je weer beter in je vel voelt, je sterker voelt en om kan gaan met hetgeen er is.

Healing heling energetische massage wellness gezondheid sofie brakel

Zorgmassage

Zorgmassage is een aangepaste vorm van massage voor mensen die om medische redenen geen ‘gewone’ massage mogen krijgen ((ex)kankerpatiënten, pijnpatiënten, …). Deze vorm van massage is zachter van aard, maar zeker niet minder ontspannend. Het is de ideale manier om alle zorgen eens los te laten, een gevoel van welbehagen te ervaren en het biedt de kans om opnieuw een positieve relatie met het door ziekte getroffen lichaam op te bouwen. Tevens geldt ook bij deze massage dat het verschillende mogelijke gezondheidsvoordelen met zich kan meebrengen, zoals het verminderen van angstklachten, vermoeidheid, depressie, misselijkheid en pijn.

zorg massage wellness sofie brakel

Cupping massage/therapie

Cupping massage is een stevige spier- en bindweefselmassage. Om het lichaam te masseren wordt gebruik gemaakt van cups. De cups worden op het lichaam geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor het onderliggende weefsel wordt verhoogd. Dit zorgt meteen voor het stimuleren van de doorbloeding en het Qi (energie). Pijn en ontstekingen verminderen na een 10-tal minuten. Cupping massage is dan ook erg aangewezen bij lage rugpijn en voor sporters.

Cupping therapie bestaat uit het plaatsen van cups op de huid en het creëren van een vacuüm door het afzuigen van de lucht. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd en tot halverwege de cup in gezogen. De kracht van het vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Verklevingen, diepe spierknopen en bloedstagnaties in de spieren worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Het genezingsproces wordt met cupping versneld doordat het lichaam extra witte bloedlichaampjes stuurt naar de plek waar gecupt is. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd.

Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking en is het dus zeer effectief. Zo kan cupping soelaas brengen bij stress, pijn, allergieën, vermoeidheid, griep, verkoudheid, rugpijn, angst, spierpijn, rode jeukende huidaandoeningen of koorts.

cupping therapie wellness sofie brakel